Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Fax: 075-6356762 • Email: info@decoogh.com

Funderingsherstel, aanbouw en palen voor schuur in de tuin

vrijdag, juli 19th, 2019

Compleet funderingsherstel, aanbouw en palen voor schuur in de tuin.

Funderingsherstel Ferdinand Bolstraat 11 Amsterdam

vrijdag, juli 19th, 2019

Funderingsherstel en maken van een kelder op de Ferdinand Bolstraat 11 in Amsterdam.

 

Funderingsherstel Weverstraat 45 -47 Wormerveer

zaterdag, januari 26th, 2019

Compleet funderingsherstel en opvijzelen van 2 twee woningen uit 1910 in het oude historische deel van Wormerveer. Beide woningen bestaan nog uit een compleet houten constructie, vandaar dat dit project zo bijzonder is voor ons. Een houten woning weer recht zetten vereist nu eenmaal een heel andere aanpak. Funderingstechnieken de Coogh beschikt over speciale vijzeltechnieken en zeer bekwaam en ervaren personeel die deze technieken kunnen uitvoeren.

Opvijzelen en funderingsherstel Czarinastraat 18 in Zaandam

zaterdag, januari 26th, 2019

In het hartje van Zaandam, te weten in de Russische buurt zijn wij gestart met een prachtig project waar funderingsherstel en het opvijzelen van dit gebouw echt noodzakelijk was en is. Het centrum van Zaandam maakt op dit moment een metamorfose mee. Er worden nieuwe complexen rondom het station gebouwd, en in bestaande oude wijken zoals de Russische buurt vindt ook een complete upgrade plaats. In de Czarinastraat zal dit pand ook voorzien worden van een nieuwe fundering en het totale gebouw zal worden opgevijzeld met als basis een nieuwe solide fundering. Heibedrijf de Coogh beschikt over mini heimachines en hydraulische persen waardoor het gehele proces van funderingsherstel trillingsvrij zal verlopen!

Opvijzelen en funderingsherstel Zuideinde in Westzaan

zaterdag, januari 26th, 2019

Wederom een mooi en uitdagend project! Namelijk compleet funderingsherstel + het opvijzelen (rechtzetten) van deze twee Westzaanse woningen uit het bouwjaar 1910. Westzaan kent een rijke historie en is 1 van de langste lintdorpen van Nederland.

Prachtig gelegen in een veenweide gebied. Maar het woord veen betekent natuurlijk dat de bodem erg slap en drassig is. In 1910 moest men ook al de huizen funderen, maar dan met houten- veelal te korte palen. Het veen in dit gebied is onderhevig aan inklinking en wisselende grondwaterstanden en dat is funest geweest voor de grenen heipalen. Probleem is nu, dat meer dan 100 jaar later, de palen van deze woningen niet meer de gewenste draagkracht hebben. Bij deze woningen is er ook aantoonbare scheefstand ontstaan, en is er gekozen om de woningen op te vijzelen, met als basis een splinternieuwe fundering bestaande uit stalenbuispalen gevuld met beton. Het rechtzetten van woningen en bedrijfspanden is inmiddels één van onze specialismes geworden. Neem daarom gerust contact met ons op mocht u vragen hebben over deze speciale techniek!

westzaan-funderingsherstel-zaanstreek