Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Fax: 075-6356762 • Email: info@decoogh.com

frogbite

Funderingsherstel Weverstraat 45 -47 Wormerveer

zaterdag, januari 26th, 2019

Compleet funderingsherstel en opvijzelen van 2 twee woningen uit 1910 in het oude historische deel van Wormerveer. Beide woningen bestaan nog uit een compleet houten constructie, vandaar dat dit project zo bijzonder is voor ons. Een houten woning weer recht zetten vereist nu eenmaal een heel andere aanpak. Funderingstechnieken de Coogh beschikt over speciale vijzeltechnieken en zeer bekwaam en ervaren personeel die deze technieken kunnen uitvoeren.

Opvijzelen en funderingsherstel Czarinastraat 18 in Zaandam

zaterdag, januari 26th, 2019

In het hartje van Zaandam, te weten in de Russische buurt zijn wij gestart met een prachtig project waar funderingsherstel en het opvijzelen van dit gebouw echt noodzakelijk was en is. Het centrum van Zaandam maakt op dit moment een metamorfose mee. Er worden nieuwe complexen rondom het station gebouwd, en in bestaande oude wijken zoals de Russische buurt vindt ook een complete upgrade plaats. In de Czarinastraat zal dit pand ook voorzien worden van een nieuwe fundering en het totale gebouw zal worden opgevijzeld met als basis een nieuwe solide fundering. Heibedrijf de Coogh beschikt over mini heimachines en hydraulische persen waardoor het gehele proces van funderingsherstel trillingsvrij zal verlopen!

Opvijzelen en funderingsherstel Zuideinde in Westzaan

zaterdag, januari 26th, 2019

Wederom een mooi en uitdagend project! Namelijk compleet funderingsherstel + het opvijzelen (rechtzetten) van deze twee Westzaanse woningen uit het bouwjaar 1910. Westzaan kent een rijke historie en is 1 van de langste lintdorpen van Nederland.

Prachtig gelegen in een veenweide gebied. Maar het woord veen betekent natuurlijk dat de bodem erg slap en drassig is. In 1910 moest men ook al de huizen funderen, maar dan met houten- veelal te korte palen. Het veen in dit gebied is onderhevig aan inklinking en wisselende grondwaterstanden en dat is funest geweest voor de grenen heipalen. Probleem is nu, dat meer dan 100 jaar later, de palen van deze woningen niet meer de gewenste draagkracht hebben. Bij deze woningen is er ook aantoonbare scheefstand ontstaan, en is er gekozen om de woningen op te vijzelen, met als basis een splinternieuwe fundering bestaande uit stalenbuispalen gevuld met beton. Het rechtzetten van woningen en bedrijfspanden is inmiddels één van onze specialismes geworden. Neem daarom gerust contact met ons op mocht u vragen hebben over deze speciale techniek!

westzaan-funderingsherstel-zaanstreek

 

Funderingsherstel Potgieterstraat 1 Haarlem

zaterdag, januari 26th, 2019

Funderingsherstel in de Potgieterstraat te Haarlem. Een mooi funderingsproject van een prachtige woning gelegen in de gezellige Amsterdamse buurt. Op een steenworp van de grote markt. Voor veel mensen een populaire stek om te gaan wonen. Maar het blijven jaren 20 woningen en de palen onder deze woningen bieden door een samenloop van omstandigheden niet meer de gewenste draagkracht.

Men wijt het vaak aan de palenpest maar veel woningen in Haarlem die zijn gebouwd voor de oorlog zijn aan het zakken omdat de houten palen te zwaar belast worden. Denk aan de aanleg van mooie badkamers, een plavuizen vloer, nieuwe keukens. In de jaren 20 waren de funderingen niet berekend op zo’n toename van gewicht. Daarnaast helpen wisselende grondwaterstanden ook niet echt mee. Door de blootstelling van de palen aan zuurstof hebben bacteriën en schimmels vrij spel gekregen. Na ongeveer 100 jaar zijn de houten palen simpelweg niet meer geschikt. Heibedrijf de Coogh heeft tientallen jaren ervaring met het herstellen van funderingen in Haarlem. De Amsterdamse buurt is dan ook voor ons bekend terrein.

Funderingsherstel Zandweg 94 in Wormer

zaterdag, januari 26th, 2019

Funderingsherstel Zandweg 94 in het pittoreske dorpje Wormer. Een prachtige jaren 20 woning. 1925 om precies te zijn. Funderingstechnieken de Coogh is momenteel bezig met het herstellen van de fundering van deze bijna 100 jaar oude woning. In de 20-er jaren werden veel huizen gebouwd op dunne houten palen. Er werd in die tijd nog geen Geo bodemonderzoek verricht omtrent de verplichte diepte van palen. Laat staan berekeningen d.m.v. bouwkundige computerprogramma’s hoe zwaar de palen belast zouden mogen worden. Het was puur op gevoel en het gevoel heeft het 100 jaar vol gehouden.

Nu is de tijd aangebroken om d.m.v. moderne funderingstechnieken deze prachtige woning in Wormer te voorzien van een nieuwe fundering. Heibedrijf de Coogh heeft een modern machinepark en HTS bouwkundig personeel. Dat is de kracht van ons bedrijf! Alle know-how onder 1 dak, van gediplomeerde machinisten tot bekwame bouwkundigen die alles tot in detail voor u uitwerken!

funderingsherstel-wormer-zandweg