Kelder bouwen onder bestaande woning

In het verleden werden kelders uitsluitend geplaatst onder nieuwbouw. Steeds vaker worden kelders echter ook gebouwd onder een bestaande woning, of los onder een tuin. Een kelder laten bouwen onder een bestaande woning is een ideale manier om extra ruimte te scheppen. Een groot voordeel van het bouwen van een kelder onder uw bestaande woning is de extra oppervlakte die u hiermee creëert, zonder dat dat ten koste gaat van bijvoorbeeld uw erf.

Het bouwen van kelders onder, of naast, garages, woningen en grote panden is echter zeer specialistisch werk. Denkt u hierbij o.a. aan de volgende zaken;

– Er dient een gedegen bouwtekening gemaakt te worden
– 
De bodem moet geanalyseerd worden
– 
Er moet een bouwvergunning aangevraagd worden
– 
De ruimte waar de kelder komt moet vrijgemaakt en afgegraven worden
– 
Indien er sprake is van een hoge grondwaterstand dienen er damwanden geplaatst te worden
– 
Er moet een fundering worden aangebracht

Funderingstechnieken De Coogh is dankzij een eigen modern machinepark in elke situatie in staat een kelder te bouwen onder een bestaande woning. Onze kelders zijn gegarandeerd waterdicht voor een periode van tien jaar.

kelder bouwen onder bestaande woning
Funderingstechnieken De Coogh bv in Zaandam is al ruim een kwart eeuw actief in de heiwereld. In dertig jaar tijd hebben wij een stevige positie opgebouwd in Noord Holland als specialist in fundering aanleg, funderingsherstel, heiwerken, vijzelen en kelderbouw. Geen klus is ons te groot, of te klein. Funderingstechnieken De Coogh bv heeft altijd het karakter van een echt familiebedrijf behouden. Kenmerkend voor ons bedrijf zijn de platte organisatiestructuur en de korte communicatielijnen. Hierdoor zijn wij in staat om bij elke opdrachtgever optimale kwaliteit te garanderen. Benieuwd wat Funderingstechnieken De Coogh voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Email: info@decoogh.com