Heiwerk

Het principe van heiwerk behoeft niet heel veel uitleg, maar door de moderne ontwikkelingen en innovaties in de bouwsector is heiwerk zeer specialistisch geworden. Funderingstechnieken de Coogh is onder leiding van Jan IJskes meer dan 25 jaar geleden begonnen met 1 heistelling, puur gericht op houten palen met betonnen opzetters. Door in te spelen op veranderingen aangaande wensen en eisen heeft de Coogh de stap gemaakt om het heien te moderniseren, en een transitie te maken naar inpandig heien met compacte mini heimachines. Deze heimachines zijn PLC volautomatische machines met een ingebouwd vrije val heisysteem, en passen door iedere ingang van een woning. De giek kan men inkorten waardoor heiwerken in kleine ruimtes geen probleem is. De voorheen houten palen van weleer zijn nu ingeruild voor holle stalen buispalen die in delen om de zoveel meter in de grond worden geheid. Ieder deel wordt op het andere deel gelast. En na alles op diepte te hebben geheid worden de stalen buispalen gevuld met beton en de bovenste 2 meter van de buispaal wordt voorzien van een stalen frame. Dit stalen frame wordt in het slappe beton gedrukt aan de binnenzijde van de stalen buispaal. Het stalen frame gaat mee in het verhardingsproces waardoor er feitelijk gewapend beton ontstaan en u dus gegarandeerd geen last zult hebben van aantasting van de fundering door bijvoorbeeld wisselende grondwaterstanden.

Trillingsarm heien

Heiwerk brengt trillingen met zich mee. Funderingstechnieken de Coogh BV bepaalt vooraf welke hei techniek zo min mogelijk trilling veroorzaakt om scheurvorming aan het gebouw en omliggende panden te voorkomen. We spreken dan van trillingsarm heien. De trillingen worden continue gemeten zodat deze binnen de bepaalde norm blijven. Onze heiwerk machines zijn geschikt voor het trillingsarm heien van stalen buispalen in gebouwen en op moeilijk bereikbare plaatsen als kelders en aanbouwen.
Heiwerk de coogh bv funderingstechnieken heien heiwerken

De Coogh Funderingstechnieken beperkt overlast voor natuur en omgeving tot een minimum. De Coogh BV maakt gebruik van een eigen modern hei machinepark, zodat tijdens heiwerk de geluidsoverlast altijd binnen de geldende geluidsnormen vallen. Daarnaast zijn al onze hydrolische machines uitgerust met bio-olie, zodat bij onverhoopte lekkage bodemvervuiling wordt voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van heiwerk voor u? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord!

 

Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Email: info@decoogh.com