Heipalen

In het geval dat de grond nabij de oppervlakte niet draagkrachtig genoeg is voor een fundering op staal en er tevens door bepaalde omstandigheden geen grondverbetering mogelijk is, wordt meestal een fundering op heipalen toegepast. Heipalen leiden het gewicht van de bovenliggende constructie af naar de dieper gelegen stevigere zandlagen, die wel hard genoeg zijn om het draaggewicht de constructie te dragen. Heipalen kunnen ook draagkracht ontlenen aan kleef, het “plakken” aan de bodemlagen waar de paal doorheen is geheid. Er zijn diverse methodes voor het aanbrengen van een heipalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heien, persen, of boren (schroefinjectiepalen). Soms worden ook damwanden of diepwanden als fundering gebruikt. Het principe hiervan is bijna hetzelfde als dat van de gewone paalfundering. In bebouwd gebied wendt men in de grond gevormde palen aan om beschadiging door trillingen aan bestaande gebouwen te vermijden.

heipalen

 

Onze onderneming

Funderingstechnieken De Coogh bv is al ruim 30 jaar een begrip in de wereld van funderingsherstel en heien. In 30 jaar tijd hebben wij een stevige positie opgebouwd in Nederland als specialist in funderingsherstel, heiwerken, vijzelen en kelderbouw. Geen klus is ons te groot, of te klein. Funderingstechnieken De Coogh bv heeft altijd het karakter van een echt familiebedrijf behouden. Kenmerkend voor onze onderneming zijn de platte organisatiestructuur en de korte communicatielijnen. Hierdoor is ons bedrijf in staat om bij elke opdrachtgever optimale kwaliteit te garanderen.

Benieuwd wat Funderingstechnieken De Coogh kan betekenen voor uw woning, garage of bedrijfspand? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

 

Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Email: info@decoogh.com