Heien

Funderingstechnieken de Coogh is de moderne naamgeving voor heibedrijf de Coogh. Het basis principe van heien behoeft niet heel veel uitleg, maar door de moderne ontwikkelingen en innovaties in de bouwsector is heien een aparte tak van sport geworden. Funderingstechnieken de Coogh is onder leiding van Jan IJskes begonnen met 1 heistelling, puur gericht op houten palen met betonnen opzetters. Door in te spelen op veranderingen aangaande wensen en eisen in deze moderne samenleving heeft de Coogh de stap gemaakt om het heien te moderniseren, en een transitie te maken naar inpandig heien met compacte mini heimachines. De heimachines zijn PLC vol automatische machines met een ingebouwd vrije val heisysteem, en passen door iedere ingang van een woning. De giek kan men inkorten waardoor heien in kleine ruimtes geen probleem is. Een openbaring in de bouwsector.

De voorheen houten palen van ons heibedrijf zijn nu ingeruild voor holle stalen buispalen die in delen om de zoveel meter in de grond worden geslagen. Ieder deel wordt op het andere deel gelast. Na alles op diepte te hebben geslagen worden de stalen buispalen gevuld met beton en de bovenste 2 meter van de buispaal wordt voorzien van een stalen frame. Dit stalen frame wordt in de slappe beton gedrukt aan de binnenzijde van de stalen buispaal. Het stalen frame gaat mee in het verharding proces waardoor er eigenlijk gewapend beton ontstaan en u dus gegarandeerd geen last zult hebben van aantasting van de fundering door bijvoorbeeld wisselende grondwater standen.

De wijze waarop de stalen buispaal wordt geheid kent ook nog een andere techniek. Funderingstechnieken De Coogh beschikt over hydraulische persinstallaties. Hier is dan geen sprake van conventioneel heien maar de buispalen worden de grond in geperst. Mijn noemt dit dan ook wel trillingvrij heien.

Heien Heiwerken Heibedrijf
Meer weten over heien? Neem geheel vrijblijvend contact op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Email: info@decoogh.com