Wevershuis Zaanse Schans

Het Wevershuis uit Assendelft wordt verhuisd naar de Zaanse Schans. Funderingstechnieken De Coogh BV is er trots op mee te mogen werken aan dit bijzondere project! De eerste paal is dinsdag 6 januari geslagen voor de fundering van het Wevershuis. Het historisch pand is in 2011 door Stadsherstel Zaanstreek gered van de sloop en sindsdien zijn de plannen voor herplaatsing op de Zaanse Schans verder geconcretiseerd. Nu de bouwvergunning is afgegeven kan worden gestart met de bouw!

Het wevershuis stamt uit 1730 en bestaat uit een dubbel woonhuis, met in het achterste deel een ruimte waarin de weefgetouwen werden opgesteld. Het pand is daarmee karakteristiek voor de weverijnijverheid uit Assendelft en Krommenie, die floreerde dankzij honderden thuiswevers. Het pand is een geheel houten pand, opgebouwd uit grenen gebinten. De gevels van het Zaanse pand tonen de karakteristieke soberheid die zo kenmerkend is voor de 18e eeuwse panden van Assendelft. In het wevershuis wordt het ambacht van weven weer zichtbaar gemaakt voor de bezoekers van de Zaanse Schans. De bouw van het wevershuis wordt een toeristische attractie op zich: de bouw vindt plaats tijdens het toeristische hoogseizoen en de bezoekers kunnen zo ook kennis nemen van de typische Zaanse houtbouw!

Fundering aanleggen wevershuis zaanse schans

Meer weten over het laten aanleggen of herstellen van de fundering van uw huis, garage of bedrijfspand? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Funderingstechnieken De Coogh BV • Daam Schijfweg 22-24 • 1507 BD Zaandam

Tel: 075-6163904 • Email: info@decoogh.com